Sep 22, 2014

Meal Shakes Shaklee Bantu Tingkatkan Kesihatan Kanak-kanak & Seisi Keluarga

Assalamualaikum semua..
Dalam masa yg singkat ni, Wan nak kongsikan kelebihan Mealshakes Shaklee yg sedang promosi bulan ni Buy 3 Free 1 sepanjang September - Oktober 2014.
Leisure time ni, sementara tunggu next class kita sama-sama boleh "membeli sambil beramal"

Menarik sekali, bulan ni amat bagussss jika belanjakan wang anda untuk dapatkan Mealshakes kerana diibaratkan seperti membeli sambil beramal. Atas inisiatif Shaklee yg bekerjasama dengan MyKasih Foundation untuk membantu anak-anak miskin di luar sana. 

Setiap 10% daripada kutipan jualan setiap SET BUY 3 FREE 1 ini akan disumbangkan kepada kanak-kanak dari 2000 keluarga termiskin.

TAHNIAH SHAKLEE !!


Jadi, inilah masa & peluang untuk anda bersedekah..membuat amal jariah. Beli untuk anak-anak anda, sebab Mealshakes mengandungi 1001 khasiat & kebaikan yg tersendiri.

15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:

  1. Kurangkan Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran
  3. Untuk Perkembangan Minda
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

Jadi, tak rugi jika anda semua melaburkan wang untuk kesihatan seisi keluarga terutamanya anak-anak. Jom dapatkan Mealshakes sempena promosi Buy 3 Free 1 sepanjang Sept - Oct 2014.

Hubungi saya untuk lebih lanjut.

Wan Nursyahirah Wan Mohd Rasdi
SMS / WhatsApp 019-5204136
Email : nursyahirahwan@gmail.com

**pengeposan ke seluruh Malaysia






Aug 14, 2014

New Version of Wangorgeous ;))

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..berseri-seri tengok wajah baru blog wangorgeous ni haa. Tukar header, tukar background, tukar colour, tukar segala-galanya.
Dah lama sangat nak tukar, baru kali ni berkesempatan..deal dengan orang yg expert edit-edit blog. Disebabkan wan pun tak reti benda-benda edit bagai..wan upah orang je.

Deal dengan classmates wan sendiri waktu STPM je..Rezeki nak jumpa orang yg senang berurusan kan. Servis pun tiptoppp. Puas hati!!
Kalau sebelum ni warna purple, ni kasi fresh lagi..ambik warna pink. Pink pun bukan girly girly tau, ala-ala pink belacan gituu.

Untuk sesiapa yg nak edit blog, boleh contact member wan ye.
Kalau nak ke blog dia pun boleh, click je ni >> http://strawberrysgurls.blogspot.com

Haa.. lagi satu, wan pun nak bagi semua yg view blog ni rasa tertarik dengan semua info-info yg wan share. Untuk customers Shaklee wan pun boleh dapatkan info lebih details ye, info/order semua yg ada ni lah ye.

Okay, wan taknak cakap banyak..enjoy the new version of my blog. ;))
Untuk yg nak order Shaklee, boleh contact wan ye.

Wan Nursyahirah Wan Mohd Rasdi
SMS / WhatsApp 019-5204136
E-mail : nursyahirahwan@gmail.com
COD...
Kawasan COD produk Shaklee mungkin akan diberitahu kemudian..sebab wan akan continue study di Sabah. So untuk di area Gerik / Lenggong, akan diconfirmkan kemudian.
Atau mungkin wan akan order online utk diposkan kepada customers di Gerik & Lenggong.

Thank you. :))

Aug 10, 2014

INFO - Penyakit Psoriasis & Supplement Cadangan

Sedikit perkongsian mengenai penyakit psoriasis & supplement cadangan. Ini merupakan soalan yg diajukan oleh salah seorang customer di group SGL & merupakan perbincangan serta cadangan daripada nutritionist Shaklee..
Semoga bermanfaat..

S: Penyakit psoriasis, selain Herbal Blend utk sapu pd kulit. 
Vitamin yg bersesuaian apa ye ?


J: Psoriasis merupakan salah satu penyakit auto-imun, pengambilan Alfalfa Complex bagi pesakit auto immune tidak digalakkan, dikhuatiri boleh mencetus simptom2 autoimmune yg lain seperti SLE.





[Omega Guard & GLA Complex]


Pengambilan nutrisi yang sangat penting bagi mengurangkan inflamasi akibat dari psoriasis adalah dengan memastikan diet kita dilengkapi dengan Omega-3 dan Omega-6, dan bagi pengamal Shaklee ia bolehlah diperoleh dari Omega Guard (utk Omega 3) dan GLA Complex (Omega 6), keduanya tidak dihasilkan oleh tubuh, jadi ia perlu di ambil melalui diet harian kita.

Hasil perbincangan dengan Nutritionist Shaklee, Nutriferon adalah tidak digalakkan bagi pesakit autoimmune, kerana ia meningkatkan atau mengaktifkan sistem pertahanan tubuh kita (immune defense), bagi pesakit auto immune, tubuh kita perlu mendiamkan atau modulate immune sistem kita supaya ia tidak menyerang tisu atau sistem kita sehingga mengakibatkan keradangan.

[Phytocol-ST]



Berita baik buat penghidap autoimmune, produk terbaru yang dilancarkan oleh Shaklee iaitu Phytocol-ST dapat membantu, bagaimana?

Plant Sterols berfungsi untuk modulate (mengimbangkan) immune sistem tubuh, apabila immune rendah ia akan meningkatkan immune dan apabila ia overeactive, ia akan di seimbangkan.. Good News~ Plant Sterols ini terdapat dalam produk terbaru Shaklee!

Semoga perkongsian di atas membantu dan sekadar peringatan bersama sebagai seorang pesakit autoimmune, tubuh kita sangat unik ...jika orang lain, immune sistem melindungi tisu, sistem (tubuh)... tubuh pesakit autoimmune pula, cuba merosakkan/memusnahkannya...
penerimaan tubuh kita terhadap supplement juga berbeza, pastikan kita alert dengan perubahan tubuh, tindak balas awal ... 

Wan Nursyahirah Wan Mohd Rasdi
SMS / WhatsApp 019-5204136
E-mail : nursyahirahwan@gmail.com
COD area Gerik & Lenggong